Hoppa till innehåll

Honung

Nyslungad orörd aromatisk honung, finns mellan juni-augusti. Förutom kakhonung är nyslungad honung maximalt fylld med nyttigheter och smak. När hösten kommer kan vi få den fantastiska ljunghonungen, den är aromatisk och underbart god. Färgen är rödbrun och honungen har en tendes att bli lite grov och grynig. Den är den nyttigaste honungen vi kan skörda i Sverige, med egenskaper såsom antibakteriell och fylld med antioxidanter.

Varje bigård slungas för sig och vid flera tillfällen per säsong för att få fram så rena smaker som möjligt.  Detta gör att varje tappning och sluttning är unik, färg och smak, vi vill ta fram binas arbete med var de varit och hämtat sin mat. Vi vill ta fram naturligt varierande karaktärer istället för en blandprodukt. Honungen är hanterad varsamt från bikupa till burk utan någon uppvärmning för att behålla smak och nyttigheter i så stor utsträckning som möjligt.

Sort specifik honung kan man få om man skördar ofta och i rätt tid. Honungen skickas sedan till pollenanalys för att bedömas.

Köper du svenskhonung från en lokal biodlare så gynnar det även din trädgård och närområde och det svenska landskapet.