Hoppa till innehåll

Honung

Vår honung tappas på burk under hela säsongen. Försommaren bjuder på en fantastisk honung som är mjuk och flytande. I den honungen kommer smakerna från främst maskros och försommaren nektar. Sommarens alla blommor nektar blandas med pollen från alla trädens blad och ger en mycket smakrik och lite mer grynig konsistens. Om vi har tur så kan den sista slungningen av honung bestå av den fantastiska ljungen. Konsistensen på Ljunghonung blir hårdare och kräver lite mer av biodlaren att bearbeta innan den tappas på burk. Under en bra säsong kan det bli upp till 10 gånger som vi skattar i våra bigårdar. Varje bigård får sedan sin etikett.

Bifadderskap

Du kanske även tycker att det här med pollinerare är viktig men kanske inte vill bli biodlare själv. Vi påminns ofta om hur viktiga våra pollinerar är för oss alla och vikten att se till att vår natur har pollen och nektar.

Smaksatt Honung

Social App

“What is the point of being alive if you don’t at least
try to do something remarkable?”

JANET MORRIS