Hoppa till innehåll

Avläggare

I vår hemma bigård gör vi avläggare av våra starka och väl fungerande bisamhällen. Vi odlar även upp våra drottningar som vi regelbundet byter i våra bigårdar.

Hos oss kan du köpa avläggare i mitten av juni och fram till slutet av juli. Vi säljer både avläggare på ram och paketbin. Bina kommer från våra starka produktionssamhällen och har kontrolleras mot sjukdomar. Vi vill att du har gått nybörjarkurs eller liknande innan du köper ditt första samhälle. När du köper avläggare av oss ingår följande:

  • Instruktionspapper om hur vi rekomenderar att du tar hand om ditt samhälle för att ge bina bästa förutsättningar att klara vinter och vara ett stark samhälle till våren. Du får även viktig information hur du ska anmäla uppställningsplats till Jordbruksverket.
  • 1,3-2kg bin beroende på vilken leveransvecka du hämtar bina. Det behövs mer bin senare fram på sommaren.
  • Foder för den första tiden, så samhället kan fortsätta att utvecklas.
  • Drottningen är parad och märkt med årets färg.
  • Bin på LN ram sitter på 10 ramar med bin, yngel och foder.

När det är dax för hämtning får ni allt i en gul nätbox som är lätt att hantera och är hopvikningsbar. Denna skickas/lämnas tillbaka till oss så vi kan återanvända den. Vill du köpa bin på LN ramar så har du med din kupa med lock och botten. Har du fler frågor eller vill boka en avläggare så skicka ett mail till oss.