top of page
[Original size] Gröna Bigården i Vidja AB (kopia).png

VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ
GRÖNA BIGÅRDEN I VIDJA AB!

Per Holm och jag, Sussanne Havn driver företaget Gröna Bigården i Vidja AB.

 

Tillsammans bedriver yrkesbiodling med en vilja att skapa produkter av yttersta kvalitet tillsammans med våra fantastiska bin. Att ge mer än man tar är vår grundtanke. Honungsbin överlever inte utan biodlare. Vi placerar våra bigårdar med tanke på tillgång på mat och vatten samt vindförhållanden. Vi sår blommor runt bigårdarna, tillgång på mat från tidig vår till sen höst är en nödvändighet, bygger vindskydd i utsatta lägen. Vi är självförsörjande på vax, köpa vax innebär en risk att få in vax smittat med kemikalier och läkemedel som sedan hamnar i honungen. 

VÅR HONUNG

Vi har bigårdar i södra Stockholm från Vidja och ner mot Södertälje. Varje bigård slungas för sig och vid flera tillfällen per säsong för att få fram så rena smaker som möjligt. Det gör vi för att ta fram de naturligt varierande karaktärer i stället för att det blir en blandprodukt. Honungen är hanterad varsamt från bikupa till burk utan någon uppvärmning för att behålla smak och nyttigheter i så stor utsträckning som möjligt. Honungen varierar i smak, färg och konsistens beroende på vilken nektar som funnits tillgänglig i området. 

​

Köper du svenskhonung från en lokal biodlare så gynnar det även din trädgård och närområde och det svenska landskapet.

DSCF4629-2.jpg
DSCF4894.jpg

VÄLKOMMEN  TILL VÅR
GÅRDSBUTIK I VIDJA!

Välkommen till vår gårdsbutik där vi har ett brett sortiment av honung och biprodukter. Sortimentet kan variera beroende på säsong och efterfrågan. Även öppettiderna är varierande så välkommen att kontakta oss om du vill vara säker på att vi har öppet.

GÃ…RDSBUTIK

VÅRA AVLÄGGARE

I vår hemma bigård gör vi avläggare av våra starka och väl fungerande bisamhällen. Vi odlar även upp våra drottningar som vi regelbundet byter i våra bigårdar.

DSCF4398.jpg
Skärmavbild 2024-04-14 kl. 22.06_edited.jpg

VÅRA BIPRODUKTER

Vi har ett litet sortiment av biprodukter i form av bivax som man kan använda till egen tillverkning av t.ex bivaxdukar eller egen hudvård. Vi har även egentillverkade bivaxdukar och lädersmörj.

Bi hjärta grön.png

BLI BIFADDER!

Som bifadder kan du påverka utan att själv ha bikupor. Du får som tack en burk Primärhonung. En uppskattad present kan det också vara till nära och kära!

bottom of page