top of page

VÅR HONUNG

Nyslungad orörd aromatisk honung, finns mellan juni-augusti. Förutom kakhonung är nyslungad honung maximalt fylld med nyttigheter och smak. När hösten kommer kan vi få den fantastiska ljunghonungen, den är aromatisk och underbart god. Färgen är rödbrun och honungen har en tendes att bli lite grov och grynig. Den är den nyttigaste honungen vi kan skörda i Sverige, med egenskaper såsom antibakteriell och fylld med antioxidanter.

Varje bigård slungas för sig och vid flera tillfällen per säsong för att få fram så rena smaker som möjligt.  Detta gör att varje tappning och sluttning är unik, färg och smak, vi vill ta fram binas arbete med var de varit och hämtat sin mat. Vi vill ta fram naturligt varierande karaktärer istället för en blandprodukt. Honungen är hanterad varsamt från bikupa till burk utan någon uppvärmning för att behålla smak och nyttigheter i så stor utsträckning som möjligt.Sort specifik honung kan man få om man skördar ofta och i rätt tid. Honungen skickas sedan till pollenanalys för att bedömas.

Köper du svenskhonung från en lokal biodlare så gynnar det även din trädgård och närområde och det svenska landskapet.

image.png

NYSLUNGAD HONUNG

Högsommar honung

Sommarhonung eller blomsterhonung, är ett allmänt namn på vår traditionella honung.  honungen kommer från många olika blommor, hallonbuskar, träd och buskar. Den här honungen är gyllene i färgen, men nyansen kan variera beroende på vilka blommor bina besökt.

DSCF4660-2.jpg
DSCF4629-2.jpg

SMAKSATT HONUNG

Beroende på säsong och efterfrågan så varierar sortimentet av den smaksatta honungen.

Som bassortiment så brukar vi alltid ha vår Högsommar Honung som är slungad mitt i sommaren. En naturlig bästsäljare!

Vi har också ett flertal favoriter där honungen är smaksatt med goda ingredienser såsom, ekologisk kakao, ekologiska eteriska oljor och citron. Om blåbärssäsongen har varit bra brukar vi även ha en fantastisk honung med torkade blåbär i. Fina smaksättare som ger honungen en smaksensation där man kan använda honungen till ytterligare användningsområden.

PROPOLIS HONUNG
OCH FLYTANDE TINKTUR

Propolis är kåda från barrträd och harts från blomknoppar. Bina använder propolis för att fylla springor och täta kupan. Därtill håller propolis kupan fri från virus och bakterier. Dessutom är den binas naturliga skydd mot virus och infektioner.

Som ett resultat av propolis stora potens användes den traditionellt som hälsofrämjande medel vid förkylning. Honung innehåller inte propolis så därför tillsätter vi den för att få till denna goda smak. Oslagbar kombination för den som vill ha något både nyttigt och gott.

DSCF4766.jpg
DSCF4694.jpg

HONUNGSSENAP

Vår omtyckta grovkorniga Honungssenap finns alltid till försäljning.

 

Den görs på svenska råvaror från Österlen, Mälardalen och såklart en stor andel honung från våra bigårdar.

Inga tillsatser behövs då både honung och äppelcidervinäger är konserverande. Till jul har vi en större storlek.

 

Vi var med och tävlade 2023 ÄtStockholm! En tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Använd Honungssenap i din vinägrett eller när du gör din coleslaw. En god smaksättare i såsen till din fiskrätt, bara fantasin sätter gränser!

BIPOLLEN

Honungsbin samlar pollen i blommorna och lagrar i bisamhället för att täcka sitt behov av proteiner, fetter och mineraler. Beroende på växtsort innehåller pollenet olika stor mängd och variation av proteiner och andra näringsämnen.  Vi har både färsk/fryst och torkad pollen till försäljning.

DSCF4681.jpg

VÅRA BIPRODUKTER

Våra biprodukter

BIVAXDUKAR

Text om bivaxdukar. Text om bivaxdukarText om bivaxdukarText om bivaxdukarText om bivaxdukarText om bivaxdukarText om bivaxdukar

DSCF4776.jpg
DSCF4690.jpg

LÄDERSMÖRJ

Lädersmörjning – Naturligt vårdande för dina skinn och läder produkter. Bordskivor kan även poleras upp och få en fin och vattenavvisande yta. Innehåller ekologiska oljor från växtriket, ullfett och bivax från vår egen biodling.

JUNGFRUVAX

Text om jungfruvax.....

DSCF4724.jpg
Bi hjärta grön.png

VILL DU BESTÄLLA?

Välkommen och hör av dig till oss om du vill beställa honung. För privat bruk, till café eller restaurang. Kontakta oss genom att klicka dig vidare till vårat kontaktformulär. 

bottom of page